Forward-Buck: Otrovni roditelji, knjiga

  • Version
  • Download 0
  • File Size 1.00 MB
  • File Count 1
  • Create Date 11.06.2021.
  • Last Updated 11.06.2021.

Forward-Buck: Otrovni roditelji, knjiga

OTROVNI RODITELJI - PREVLADAVANJE NJIHOVOG BOLNOG NASLJEDSTVA I SPAŠAVANJE VLASTITOG ŽIVOTA autorice "Opsesivne ljubavi", dr. Susan Forward, u suradnji s Craigom Buckom.

Niste krivi za loše stvari koje su vam se dogodile u djetinjstvu - ali sada možete učiniti nešto za sebe! Bolno nasljedstvo otrovnih roditelja pokazuje se u odrasloj dobi putem poteškoća u vezama, karijeri, donošenju odluka i depresijom. Bez obzira na to kakav teret nosite - sram zbog obiteljskog alkoholizma ili napuštanja u djetinjstvu, ožiljke verbalnog ili fizičkog zlostavljanja, posljedice incesta - dr. Forward može vam pomoći da se jednom zauvijek oslobodite demona samookrivljavanja!

TKO SU OTROVNI RODITELJI?

Neprimjereni roditelji: Stalno su usmjereni na vlastite probleme i pretvaraju svoju djecu u "mini-odrasle" koji se brinu o njima. Kontrolori: Koriste krivnju, manipulaciju pa čak i pretjeranu spremnost na pomoć kako bi upravljali životima svoje djece.

Alkoholičari: Zaglavljenima u negiranju i kaotičnim promjenama raspoloženja, njihova im ovisnost ostavlja malo vremena i energije za zahtjeve roditeljstva.

Verbalni zlostavljači: Bilo da otvoreno zlostavljaju svoju djecu, bilo da su profinjeno sarkastični, demoraliziraju svoju djecu stalnim posramljivanjem, uništavajući njihovo samopouzdanje.

Fizički zlostavljači: Nesposobni kontrolirati svoj duboki bijes, često okrivljuju djecu za vlastito nekontrolirano ponašanje.

Seksualni zlostavljači: Bilo da su otvoreno seksualni ili skriveno zavodljivi, oni su krajnji izdajnici koji uništavaju samo srce djetinjstva - njegovu nevinost.