Category: G-download

Pristup fajlovima imaju:
G grupa, asistenti, Administrator

Patnja – Krivnja – Smrt

Prikaz slučaja: Patnja – Krivnja – Smrt – seminarski rad Maje Kandijaš Plejić (F-generacija)

Okolnim putem do vlastite sreće

Okolnim putem do vlastite sreće – pomažući drugima, usrećujemo sebe – Seminarski rad Maje Kandijaš Plejić (F-generacija)

Prapovjerenje – seminar

Prapovjerenje – Seminarski rad Maje Kandijaš Plejić (F-generacija)

Seminar: Samonadrastanje

Autotranscendencija ili samonadrastanje – Seminarski rad Maje Kandijaš Plejić (F-generacija)

Franklova patoplastika i psihoze

Seminarski rad: Sanja Pavičić Maslać (Generacija F)

Harville Hendrix: Vodič za samce, sažetak

Sažetak knjige Vodič za samce

Forward-Buck: Otrovni roditelji, knjiga

OTROVNI RODITELJI – PREVLADAVANJE NJIHOVOG BOLNOG NASLJEDSTVA I SPAŠAVANJE VLASTITOG ŽIVOTA autorice “Opsesivne ljubavi”, dr. Susan Forward, u suradnji s Craigom Buckom.

Niste krivi za loše stvari koje su vam se dogodile u djetinjstvu – ali sada možete učiniti nešto za sebe! Bolno nasljedstvo otrovnih roditelja pokazuje se u odrasloj dobi putem poteškoća u vezama, karijeri, donošenju odluka i depresijom. Bez obzira na to kakav teret nosite – sram zbog obiteljskog alkoholizma ili napuštanja u djetinjstvu, ožiljke verbalnog ili fizičkog zlostavljanja, posljedice incesta – dr. Forward može vam pomoći da se jednom zauvijek oslobodite demona samookrivljavanja!

TKO SU OTROVNI RODITELJI?

Neprimjereni roditelji: Stalno su usmjereni na vlastite probleme i pretvaraju svoju djecu u “mini-odrasle” koji se brinu o njima. Kontrolori: Koriste krivnju, manipulaciju pa čak i pretjeranu spremnost na pomoć kako bi upravljali životima svoje djece.

Alkoholičari: Zaglavljenima u negiranju i kaotičnim promjenama raspoloženja, njihova im ovisnost ostavlja malo vremena i energije za zahtjeve roditeljstva.

Verbalni zlostavljači: Bilo da otvoreno zlostavljaju svoju djecu, bilo da su profinjeno sarkastični, demoraliziraju svoju djecu stalnim posramljivanjem, uništavajući njihovo samopouzdanje.

Fizički zlostavljači: Nesposobni kontrolirati svoj duboki bijes, često okrivljuju djecu za vlastito nekontrolirano ponašanje.

Seksualni zlostavljači: Bilo da su otvoreno seksualni ili skriveno zavodljivi, oni su krajnji izdajnici koji uništavaju samo srce djetinjstva – njegovu nevinost.

Samoozljeđivanje

SAMOOZLJEĐIVANJE – privlačenje pažnje ili nečujan vapaj za pomoć?

Seminarski rad Karmen Vukšić (generacija G)

Jorge Bucay: Ispričat ću ti priču, knjiga

Gary Chapman: Pet jezika ljubavi, knjiga